isletmelerin-web-tasarimi-hakkinda-bilmesi-gerekenler-nelerdir

İşletmelerin web tasarımı hakkında bilmesi gerekenler nelerdir?

Tüketici ve iş teknolojileri gelişmeye devam ettikçe, internette gezinme şeklimiz de değişti. Çoğu kişi şu anda internette hızlı internet bağlantılarına sahip mobil cihazlarda geziniyor ve sitelerin buna uyum sağlamasını bekliyor. 

Kullanıcı deneyimine daha fazla önem verilmesiyle birleştiğinde bu, birçok işletmenin web tasarımına yaklaşımlarını ciddi şekilde yenilemesi gerektiği anlamına gelir. 

Bu makalede, sitenizi tamamen dijital çağa taşımanıza yardımcı olmak için işletmelerin farkında olması gereken bazı web tasarım trendlerine bakacağız.

Minimalizm

Daha azının daha çok olduğu sözü kesinlikle web tasarımı için geçerlidir. Dijital çağda insanlar sürekli olarak bilgi bombardımanına tutuluyor ve genellikle basit, temiz bir estetik, işletmenizin kalabalıktan sıyrılmasına yardımcı olacak şey. Tek bir sayfada çok fazla bilgi toplamadığınızdan emin olmak zorunludur; insanlar daha fazla bilgi edinmek isterse, daha fazla bilgi için bağlantılar ile amacınızı hızlı bir şekilde belirtin. 

Kullanıcı deneyimi

Dijital çağa tamamen girerken kullanıcı deneyimi (veya UX) giderek daha önemli hale geliyor. İnsanlar web sitelerinden asgari düzeyden fazlasını beklemeye başlıyor; farklı sayfalar arasında basit erişim sağlayan hızlı, estetik bağlantılarla sezgisel olarak gezinmek istiyorlar. Optimum bir kullanıcı deneyimi sağlamak için kullanıcının ihtiyaçlarını anlamanız gerekir. Google’da arama ve pazar araştırması yoluyla belirli bir miktar öğrenilebilirken, web sitenizi tamamen optimize etmek için bir UX tasarımcısının hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.

Chatbot’lar

AI giderek daha yetenekli hale geldikçe , giderek daha fazla işletme web sitelerine sohbet botları entegre etmeye başlıyor. 

Chatbot’lar, basit soruları nispeten etkili bir şekilde yanıtlayabilir ve ziyaretçilere başka türlü eksik olabilecek bir katılım duygusu verebilir. Soruları yanıtlayamadıkları durumlarda, genellikle ziyaretçileri diğer kaynaklara, genellikle sohbet edebilecekleri bir insan personele yönlendirebilirler. Chatbot’ları etkili bir şekilde entegre etmek, site ziyaretçilerini dönüştürmede inanılmaz bir etkiye sahip olabilir ve aynı zamanda potansiyel olarak UX’i de geliştirebilir.

Yüksek yükleme hızları

Yüksek yükleme hızları, UX ve SEO için uzun zamandır önemli olmuştur ve bu yakın zamanda değişecek gibi görünmüyor. Bilakis, daha da önemli hale geldi – genel yükleme hızları giderek daha hızlı hale geldikçe, ziyaretçiler daha sabırsız hale geliyor ve yükleme hızlarında yavaş bir düşüş bile hemen çıkma oranlarında gözle görülür bir değişiklikle sonuçlanabilir. 

Hızlı yükleme hızları da dönüşüm oranları için çok önemlidir. Birisi her bir ürün açıklamasının ve resminin yüklenmesini beklemek zorunda kalırsa, ürününüz rakiplerinden daha üstün olsa bile muhtemelen satın almak için başka bir yere gidecektir. İnsanlar rahatlık bekler ve bunu başarmak için başka yerlerde fedakarlık yapacaklardır.

Tags: No tags

One Response

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *